Könyvelőirodám számos olyan szolgáltatást nyújt, melyek az Ön kényelmét szolgálják, vagy olyan kötelezettségek elvégzésére irányulnak, melyek teljesítése elkerülhetetlen.

Kényelmi szolgáltatások:
 • Távkönyvelés  

Olyan vállalkozásoknak lehet alternatíva, amelyek számlaforgalma nem jelentős és vállalják, hogy bizonylataikat elektronikusan továbbítják az iroda felé. Ezzel jelentősen lecsökkenthető a könyvelésre fordított idő.

 • Visszamenőleges könyvelés   

Sajnos sokszor előfordul, hogy az átvett könyvelés hiányos, pontatlan, esetleg egyáltalán nem létezik valamelyik időszaki könyvelés, hiányoznak bevallások. Ilyenkor elkerülhetetlen az adott időszak (újra) könyvelése.

 • Könyvelési anyag átvétele vállalkozó székhelyén, telephelyén, egyéb külső helyen                   

Az idő pénz. Irodám vállalja, hogy az Ön bizonylataiért házhoz megy, megspórolva ezzel az utazásra fordított időt.

 • Törvényváltozásokról szóló tájékoztatás                             

Nem Önnek kell keresgélnie, milyen változások érintik vállalkozását az év végén immár menetrendszerű törvényváltozásokkor. Irodám rövid összefoglalót készít az aktuális változásokról, melyet még az év vége előtt megküld, megkönnyítve ezzel az ön döntéseit.

 • Hatóságok előtti képviselet                                                                                         

Ellenőrzéskor, vagy ügyintézéskor bizony meg kell jelenni a hatóságok előtt, szembe kell nézni az ellenőrökkel. Ez több év távlatából sem kellemes találkozás, főleg ha van mit magyaráznunk. Én elkísérem – vagy akár el sem kell jönnie – képviselem Önt a hatóságok előtt.

 
Amiről Önnek kell gondoskodnia, de átvállalom az elkészítését:
 • Számviteli szabályzatok elkészítése                                                                                   

A legtöbb vállalkozásnak kötelezően el kell készítenie a számviteli törvény által előírt szabályzatokat. Ezek adják a könyvelés alapját, ezért nem elég csak mintát letölteni az internetről. A szabályzatoknak az adott vállalkozásról kell szólniuk. Legjobb, ha szakember készíti őket.

 • Számviteli szabályzatok aktualizálása                                                                                  

A megírt szabályzatokat minden törvényváltozást követően aktualizálni kell, hogy mindig megfeleljen az törvényi előírásoknak. Ez hosszadalmas kutatómunka a változások után és azok átvezetése a szabályzatokon.

 • Magánszemély SZJA bevallása                                                                                 

Mindenkinek, minden évben személyi jövedelemadó bevallást kell készítenie. Sokaknak elég a bevalláscsomagra ránéznie, hogy elborzadjon. Könyvelőként immár több, mint 15éve készítem ezeket a bevallásokat, azt hiszem nyugodtan mondhatom, szert tettem némi gyakorlatra.

Amiről Önnek kell gondoskodnia és felelősen nem vállalhatom át, de segítek:
 • Munkaszerződések és mellékletei                                                                                        

Ha Önnek alkalmazottai vannak, rengeteg papírmunkát kell elvégeznie. Én nem köthetek Ön helyett munkaszerződést, de segítségemmel és a szerződés mintáimmal könnyedén elvégezheti ezt a kellemetlen kötelezettségét.

 • Munkaidő nyilvántartás vezetése                                                                                      

Az alkalmazottak ledolgozott óráiról nyilvántartást kell vezetnie, amelyet én, vagy más könyvelő információk hiányában nem tud átvállalni Öntől. Jelentősen megkönnyítem azonban dolgát, olyan nyilvántartásokkal, melyek kitöltése egyszerű és gyors.

 • Szabadság nyilvántartás vezetése                                                                                    

Az alkalmazottaknak szabadság jár, melynek kiadásáról Önnek nyilvántartást kell vezetnie. Olyan munkaidő nyilvántartás nyomtatványt biztosítok, amellyel egyben – plusz időráfordítás nélkül – elkészítheti ezt a nyilvántartást is.

 • Leltározás                                                                                                                       

Készleteiről, eszközeiről év végével leltárt kell készítenie. Ehhez olyan nyomtatványt adok, melynek kitöltése egyszerű és a leltár beárazása is automatizált.